ERIS Homepage
English |
Sadržaj Novosti Kako koristiti ERIS O projektu Kontakt
 

Projekt ERIS (Edukacijski Repozitorij za Inteligentne Sustave) na inovativan način integrira postojeće tehnologije s ciljem značajnog poboljšanja metodologija i procesa obrazovanja iz područja inteligentnih sustava, a za potrebe dodiplomskih i poslijediplomskih studija u Hrvatskoj i svijetu, za znanstvenike i praktičare. Njime se želi osigurati diseminacija znanja prema primjeni u praksi i povezati teoretski modeli, komercijalni alati i primjena.

Sadržaj repozitorija čine materijali za obrazovanje iz područja inteligentnih sustava prikazani na inovativan način pomoću suvremenih tehnologija, naročito korištenjem multimedije (video, animacije, zvuk, ilustracije, fotografije). Ciljevi projekta su i uključivanje provjere znanja, kreiranje velike baze izrađenih inteligentnih sustava u procesu obrazovanja studenata, kao i onih u komercijalnoj upotrebi dobivenih donacijom. Uvođenjem Web foruma, chatova i odgovora na često postavljana pitanja (FAQ) želi se potaknuti razmjena znanja između studenata, nastavnika, znanstvenika i praktičara.


 

 

 

 

 

 

 

 

13.03.2003
Ovaj repozitorij izrađuje se u sklopu projekta primjene informacijske tehnologije pod brojem 2001-077, financiran od strane Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.
Ažurirano: 21.03.2003 .  Copyright © Autori i Ministarstvo znanosti i tehnologije